Pentru mine vara înseamnă vacanță, soare, plajă, relaxare. Pentru că mă pregătesc să mai merg o tură la Constanța, să mă bucur de mare, m-am gândit să fac un scurt articol despre ce cred eu că nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă.

First thing first. Să începem cu geanta

Este bine să fie o geantă mare, cât mai încăpătoare. Pentru mine o geantă ideală de plajă este cea în care încape totul lejer, fără să am impresia că am după mine un sac. Preferatele mele sunt cele din rafie pentru că au aspect natural pe care îl ador și mi se pare că sunt printre cele mai rezistente. În orice caz, o geantă din material natural precum bumbac, iută, paie, este o alegere înțeleaptă.

Crema cu factor de protecție solară nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă

Crema cu SPF trebuie să fie primul lucru pe care îl incluzi în geanta de plajă iar aplicarea cremei cu factor de protecție solară este bine să fie printre primele acțiuni pe care le faci atunci când ajungi la plajă. Soarele nu este un dușman, este chiar principala sursă de energie a tuturor organismelor vii, inclusiv a noastră. Dacă aprofundăm puțin, observăm că sunt șanse mari ca majoritatea dintre noi să avem un deficit de vitamina D, mai ales în urma pandemiei. Așa că, stăm la soare, în intervalele recomandate, dar folosim o cremă care să ne protejeze de radiațiile solare. Și foarte important, o reaplicăm la fiecare 2 ore.

Apa categoric nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă

Hidratarea este importantă tot timpul, dar în mod special în anotimpurile calde și când stăm la soare. Apa este esențială în buna funcționare a tuturor organelor. Prin expunerea la soare putem elimina mai multă apă din corp din cauza căldurii, de aceea este bine să ne hidratăm mai intens. O ideea bună este să ai cu tine sticle mici de apă, să îți fie mai ușor să o bei. Poți chiar să împumuți de la un bar de pe plajă un pahar, un pai și o lămâie, și să îți faci o băutură răcoritoare fresh și hidratantă. Sucurile și frappeurile nu se încadrează. Sorry.

Balsam de buze

Este foarte posibil ca vântul și soarele de pe plajă să îți usuce buzele. Eu recomand să ai în geanta de plajă și un balsam de buze hidratant cu SPF, pe care să îl reaplici constant.

Ochelari de soare și/sau pălărie

Ochelarii de soare și pălăria întregesc ținuta de plajă. Pe lângă faptul că adaugă un aer cool ținutei, oferă extra protecție împotriva razelor UV. De aceea este recomandat ca ochelarii de soare să fie cu filtru UV. La fel și în cazul pălăriei, te protejează de insolație și de radiații.

Prosop de plajă

Prosopul este esențial la plajă. Dacă nu vei sta pe șezlong îți recomand și un covoraș de plajă. Eu am luat unul foarte util de la Pepco. Uneori îmi pun o păturică peste care așez un prosop de plajă. În orice caz, un prosop este foarte bun pentru când ieși din apă sau pentru a scutura nisipul la plecare. Tot de la Pepco am luat acest prosop de plajă cu uscare rapidă.

Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă, hat, beach

Gustări sănătoase

Pentru a evita gustările nesănătoase disponibile pe plajă, este bine să ai la tine fructe proaspete, de sezon, care te vor ajuta cu senzația de foame și cu hidratarea. Îți recomand acest articol în care detaliez ce fructe este bine să consumăm vara, pentru o piele mai sănătoasă.

O carte

Ador să citesc pe plajă. Mai ales dacă este o zonă liniștită. Să citesc cu sunetul valurilor pe fundal mi se pare atât de liniștitor.. Așa că, pentru a combate plictiseala care poate să apară la plajă, eu am mereu la mine o carte. Nu știu de ce, dar cu excepția momentelor în care mai fac câte o poză, îmi vine destul de natural să nu petrec foarte mult timp pe telefon la plajă. O carte sau o revistă mi se par mai interesante.

Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă, book

Smell the sea and feel the sky, let your soul and spirit fly. ☀️🏖️

Van Morrison

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply