Se spune că felul în care îți desfășori primele ore din zi, dau tonul zilei respective. Am observat asta și la mine. Sunt mult mai productivă și simt că am viața mai organizată dacă dau atenție anumitor obiceiuri pe care le includ în rutina de dimineață.

În perioada în care predam clase de group fitness dimineața, mă trezeam în jur de ora 5:50/6:00 a.m. și în aproximativ 30 de minute eram în drum spre sală. În 30 de minute aveam timp să mă spal pe dinți, pe față, să mă îmbrac, să mă machiez și neaparat să îmi beau cafeaua.

Simțeam că sunt mereu pe fugă, stresată și că nu am timp de mine.

Odată ce nu am mai fost nevoită să mă trezesc chiar atât de devreme, am putut să fac lucrurile în ritmul meu și să îmi construiesc o rutină de dimineață care să mă ajute, ba chiar să mă facă să iubesc diminețile.

Primul aspect la care am lucrat a fost ora de trezire. Acum, dacă nu am treabă de dimineață, mă trezesc în jur de ora 8:00 și îmi acord minim 1h să fac lucrurile care simt că sunt importante pentru mine dimineața.

Dacă am treabă mai devreme, încerc să mă trezesc mai devreme și să nu îmi scurtez prea mult rutina. Dar ideal este să incluzi aici lucrurile care sunt importante pentru tine!

Meditație, hidratare, skincare, cafea

Mie îmi place ca după ce opresc alarma să mai stau 5-10 min în pat și să contemplez. Să rămân puțin cu vibe-ul ăla de minte proaspăt trezită, când totul parcă încă este un vis. Mă trezesc ușor și îmi focalizez atenția asupra respirației.

După ce mă ridic din pat, merg la baie și mă spal rapid pe față și pe dinți. Apoi mă întorc și fac patul, deschid geamul și mă schimb.

Corpul nostru este deshidratat după somn așa că îmi iau un pahar mare cu APĂ pe care îl beau în timp ce îmi continui rutina de skincare.

Urmează momentul meu preferat, cafeaua de dimineață. Sunt iubitoare de cafea, probabil știți, așa că pe mine mă încarcă mult momentul în care îmi savurez cafeaua. De obicei îl asociez tot cu o stare de contemplare sau mulțumire. Mă retrag în colțișorul meu de pe canapea, îmi pun un playlist cu muzică zen și de obicei acesta este momentul în care iau telefonul și văd ce mai este nou pe internet. Aș vrea să vă zic că scriu în jurnal, dar nu, încă se întâmplă destul de rar ca să pot spune că este un obicei.

ceramic mug with coffee

Dacă am o zi mai încărcată, momentul în care îmi beau cafeaua este și momentul în care îmi plănuiesc ziua și încep deja să lucrez la my to do list.

Mișcare și micul dejun

Sunt gata de mișcare. Cel mai des mă antrenez acasă. Fie îmi aleg un antrenament din The Movement Training, fie fac o sesiune mai statică de pilates sau de stretching. Sau poți alege un antrenament de aici. În orice caz, mă simt minunat după ce fac mișcare. Și îmi place să includ mișcarea în rutina de dimineață pentru că mă simt mai energică pe timpul zilei. Recomand!

Apoi fac un duș și îmi împrospătez puțin tenul cu apă termală ca să îl pregătesc pentru rutina de make-up. De cele mai multe ori aplic un machiaj lejer de zi. Puțin rimel, puțin fond de ten sau BB cream, balsam de buze, știți voi. În 10-15 minute sunt gata.

Gata să mănânc! În funcție de ce am poftă în ziua respectivă, îmi pregătesc un smoothie (în care pun și o cupă de pudră proteică și una de colagen pudră)/ un avocado-egg toast/ iaurt cu fructe proaspete/ pancakes.

Enjoy the day

Toată rutina de dimineață poate dura și 1h30, în funcție de cum mă mișc și ce tip de antrenament fac în ziua respectivă. Bineînțeles, poate să pară ceva ideal ce am descris. Dar sunt zile în care nici eu nu o urmez întocmai și prefer să apăs pe butonul de snooze. Însă atunci când mă țin de acest program, mă simt mult mai bine. Știu că orice ar interveni pe parcursul unei zile, am făcut ce ține de mine ca să pot avea un început de zi și o zi productivă.

I love the smell of fresh ambition in the morning.

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply