Unul din cele mai benefice obiceiuri pe care le-am implementat în ultima perioadă, și care face parte din rutina mea de dimineață, a fost să învăț să îmi cresc șansele de a mă antrena dimineața sau în prima parte a zilei. Am observat că dacă las mișcarea pentru mai târziu, de cele mai multe ori găsesc tot felul de scuze și sar mai ușor peste acest obicei sănătos. În plus, antrenamentele de dimineață îmi dau energie pentru întreaga zi!

În opinia mea, antrenamentul de dimineață este cea mai bună metodă de a-ți începe ziua cu energie. Dacă încă nu te poți trezi suficient de devreme pentru a te antrena, poate îți sunt de ajutor aceste sfaturi.

Ai mai multe șanse să te trezești cu plăcere dacă alegi o alarmă potrivită

Dispoziția cu care te trezești dimineața are un impact enorm asupra zilei. Dacă alarma pe care ai ales-o te face să tresari și să te ridici instant din pat, atunci sunt șanse mari să fii morocănos toată ziua. Dacă alarma folosită este una plăcută, dar care te trezește în același timp, atunci cu siguranță îți vei începe ziua într-un mod mult mai plăcut.

Îți poți seta o singură alarmă sau chiar mai multe, cum fac eu. Însă butonul de snooze de data aceasta este strict interzis! Încearcă să așezi telefonul mai departe de tine, nu chiar pe noptieră. În acest fel, trebuie să te ridici fizic din pat pentru a-l opri. Odata ce ultima alarmă s-a oprit, este timpul să te dai jos din pat.

Dacă îți pregătești echipamentul de seară, categoric șansele să îți începi ziua cu mișcare sunt mai mari

Fie că decizi să te antrenezi la sală sau acasă, încercă să îți pregătești geanta sau hainele de antrenament din timp. Pregătește-ți ținuta de antrenament. Umple o sticla cu apă și pune-o la îndemână. Așează încălțămintea sport la vedere. Încearcă să faci cât mai multe lucruri care îți vor economisi timp dimineața și care îți oferă o motivație suplimentară să te ridici din pat.

Dacă echipamentul tău este pregătit deja de antrenament, sunt șanse mai mari ca și tu să fii pregătit! În plus, dormi mai mult și salvezi mai mult timp pentru a te bucura de cafea.

Găsește un program online de antrenament pe care îl poți face acasă

Cu un program de antrenament pe care să îl faci acasă, totul devine mult mai ușor. Este ideal să știi că tot ce trebuie să faci este să te echipezi, să dai drumul la playlistul preferat, și să urmezi antrenamentul de pe televizor sau telefon. Eu îți recomand să încerci antrenamentele din programul The Movement Training, pe care l-am lansat de curând. Sunt ideale de făcut acasă, și nici nu îți trebuie foarte multe accesorii.

Trezește-te în fiecare dimineață la aceeași oră

Făcând acest lucru îți vei regla ceasul intern, și fără să îți dai seama trezitul de dimineață va fi ceva natural. Chiar dacă nu plănuiești să te antrenezi dimineața, trezește-te la orele stabilite ca să îți obișnuiesti corpul cu acest lucru. Alege o oră de trezire pe care o poți menține și ia în considerare propriul program și propriile nevoi.

Lucrează cu un antrenor personal sau mergi la o clasă de group fitness

Majoritatea persoanelor se simt mult mai responsabile să se angajeze într-o activitate, dacă o fac împreună cu cineva. Găsește-ți un prieten sau un grup de prieteni cu care să te poți antrena. Poți apela chiar la serviciile unui antrenor personal, sau îți poți face o programare la o clasă de group fitness. Eu uneori sunt mai motivată atunci când știu că nu sunt singura implicată în activitate.

Încearcă să te pui la somn puțin mai devreme

Dacă pierderea câtorva ore de somn de calitate este ceea ce te preocupă, încearcă să te culci cu o oră mai devreme. Pune telefonul jos, închide Netflix, și deschide o carte! Pe mine mă ajută să adorm mai repede dacă inchei ziua citind câteva pagini. Uneori, cu 1h așa înainte să mă pun la somn, îmi aprind o lumânare cu uleiuri esențiale și acest lucru îmi oferă un ambient perfect pentru somn.

woman girl bed bedroom

Sper ca aceste idei te vor ajuta să implementezi mișcarea în rutina de dimineață! Chiar dacă nu poți ține cont de toate aspectele, îți recomand să te focalizezi în fiecare săptămână pe un obicei, până devine parte din rutină.

Dacă ai alte idei și recomandări, lasă-le mai jos pentru a le împărtăși cu comunitatea #FindYourWellness.

Rise and shine. It’s exercise time!

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply