In sfarsit am ajuns in acest loc superb! Daca nu stiti ce sa faceti intr-o zi de weekend, va recomand acest traseu scurt aproape de Bucuresti. Este minunat!

Am aflat de acest loc de poveste acum o luna de la prietena mea, Andreea (Think Healthy), si cam de atunci planuim sa ajungem. Duminica aceasta am si reusit asa ca va detaliez putin cum a fost dar vreau sa las mai mult pozele (complet needitate) sa vorbeasca.

La ora 7:00 eram deja iesita din casa si am pornit la drum. Am luat-o pe Andreea si am mers dupa Waze cu destinatia camping Zanoaga, unde am si lasat masina cat timp am fost pe traseu. Drumul pana acolo a durat aproximativ 2h30. Gata echipate, am pornit spre Lacul Scropoasa urmand crucea albastra. Traseul este prin padure si foarteee placut. Intr-un ritm mai alert (ca doar suntem sportive) si cu tot cu opriri de poze, l-am parcurs in 1h. Am vazut si familii cu copii si chiar cu catel. πŸ™‚ Deci nu este un traseu greu, se poate merge cu catel si cu purcel..vorba aceea. ☺️

Totusi, eu va recomand sa va echipati corespunzator: o tinuta lejera care sa includa si o gecuta subtire de ploaie, incaltari de munte, ghiozdan, crema cu SPF, ochelari de soare, apa, gustarele, punga de gunoi, servetele uscate si umede, baterie externa + cablu incarcator.

Despre lac, nu am multe sa va spun decat ca este un lac de baraj artificial construit in 1929 si are o culoare superba.

Am ajuns si la Cascada celor 7 Izvoare, care este cam la 10 minute de lacul Scropoasa. Se spune ca apa acestei cascade, care tasneste direct din munti, este cea mai pura apa din lume!

La intoarcere, ne-am oprit in Sinaia sa ne incarcam bateriile cu o masa delicioasa pe care am luat-o la restaurantul Kuib, pe terasa. Drumul spre Bucuresti a fost putin mai aglomerat dar cu muzica si compania potrivita, a trecut repejor. Pe la 19:30 eram deja acasa, gandindu-ma ce zi minunata am avut!

In concluzie, pentru o escapada in natura de o zi, aproape de Bucuresti, a fost exact ce am avut nevoie si recomand! πŸ’š

All good things are wild and free.


Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply