Am avut o perioadă mai încărcată și aveam nevoie de câteva zile de relaxare în natură. Așa mi-am amintit de Sarichioi și de Casa Filip, loc pe care l-am mai vizitat acum 2 ani și în care m-am simțit foarte bine. Așa că mi-am luat sora și am mers într-o escapadă în inima Dobrogei de Nord, la Sarichioi.

Drumul până la Sarichioi

Eu am plecat din București spre Constanța, unde am mai stat o zi jumate. Am luat-o pe Iulia, sora mea, și am plecat spre Sarichioi luni dimineață. Cu o oprire la bunici, drumul la dus a durat puțin mai mult, dar la întoarcere am făcut +/- 1h 30″ până în Constanța. Drumul este chiar bun și se circulă foarte bine. Noi am pus “Casa Filip” pe Waze și ne-a dus direct la destinație.

Cazarea la Casa Filip

Ajunse la cazare, primul aspect pe care l-am remarcat a fost liniștea. În prima zi pur și simplu ne-am bucurat de liniște și ne-am acomodat cu locația. Ne făceam griji că vremea nu va ține cu noi, dar am prins o ploaie de vară pentru care sunt recunoscătoare și acum! A fost singura zi în care a plouat și a fost SUPERB!

Casuța este o fostă gospodărie lipovenească, care a fost renovată de actualii proprietari, astfel că oferă toate condițiile unui sejur liniștit și relaxant, fără să se facă rabat de la confort. Repet, este o liniște de îți auzi gândurile. Și cocoșii vecinilor din când în când. 😌 Eu ador să fac yoga sau să merg desculță pe iarba din fața prispei, să citesc câteva pagini în turnul căsuței sau să îmi savurez cafeaua pe prispă.

Micul dejun este consistent și preponderent din preparate locale. Iar doamnele care s-au ocupat de bunăstarea noastră sunt foarte implicate în ceea ce fac. Mi-a plăcut că au integrat în meniu și câteva rețete pe care le-au învățat de la familiile de Ucranieni care au trecut pragul căsuței, fiind în căutare de refugiu.

Activități și relaxare

Am vrut neaparat să revin la taverna Le Gafish. O tavernă simplă, rudimentară, cu vedere spre Lacul Razim. Țineam minte de acum 2 ani că mi-a plăcut tare atmosfera și că erau foarte multe pisici simpatice. Și da, țineam minte că am mâncat un pește pe plită senzațional. Așa că am repetat experiența și am comandat acest calcan delicios pe plită. Porția este mare. Am mâncat pe săturate amândouă și toate animăluțele din preajma noastră. ❤️

După așa masă delicioasă ne-am făcut siesta pe plajă. Sunt multe plaje mici și sălbatice în Sarichioi. Noi am fost la cea din portul Sarichioi, este fix pe partea stângă cum se coboară în port. Nu cred că are un nume. Am stat puțin la soare și apoi am plecat spre cetatea Enisala.

Nu este prima dată când ajungem la cetatea Enisala. O vizităm de câte ori avem ocazia. Este destul de aproape de Casa Filip și ne-am încadrat perfect cu timpul în a doua parte a zilei. Am admirat peisajul, ne-am încărcat cu energia locului și am făcut “câteva” poze, bineînțeles.

Cina am luat-o la restaurantul La Tauc. Foarte bună mâncarea și porții foarte generoase. Iar borșul de pește chiar este super gustos.

În ultima zi ne-am propus să ne relaxăm la căsuță. Ne-am trezit în ritmul nostru, am făcut o sesiune de yoga pe iarba și m-a răsfățat Iulia cu o sesiune de masaj Thai.

Enisala Jeep Safari

Gabi (de la Le Gafish) a venit cu o super idee – să facem o plimbare pe coclaurile din împrejurimile Enisalei cu mașina lui de epocă decapotabilă. Nu puteam să refuzăm așa propunere și chiar a fost una din cele mai frumoase experiențe din mini-sejurul nostru. Dacă aveți spirit de aventurier, recomand să nu ratați această activitate!

Natura nu este numai frumoasă sau eroică, ea este şi inteligentă.

George Vâlsan

Cam asta a fost escapada noastră în inima Dobrogei de Nord, la Sarichioi. Sper să vă inspire să vizitați zona și să vă bucurați de câteva zile de relaxare la Casa Filip și împrejurimi. Vă las aici broșura casei, în care Alex a descris foarte frumos etapele prin care a pus pe picioare acest proiect, dar și multe alte activități pe care le puteți face în zonă. Pasionat fiind de călătorii, Alex are și un blog unde povestește despre asta. Îl puteți urmări aici.

Cine cunoaşte Dobrogea o iubeşte pentru totdeauna!

George Vâlsan

Follow on LinkedIn

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply