ECHILIBRU ~e n. 1) Stare a unui corp care este supus acțiunii unor forțe fără a-i schimba poziția. 2) Poziție verticală sau atitudine stabilă a unui corp în spațiu. 3) Concordanță între lucruri opuse sau diferite. 4) fig. Stare de liniște sufletească. [Sil. -li-bru] /<fr. équilibre, lat. aequilibrium

Conform DEX, aceasta este una din definițiile echilibrului. Însă eu cred că echilibrul poate însemna ceva diferit pentru fiecare.

Ce înseamnă pentru mine echilibru?

Pentru mine, echilibrul înseamnă cunoaștere și acceptare. Ca să mă cunosc cât mai bine, încerc să trăiesc mereu în prezent și să înțeleg variabilele vieții. Cât despre acceptare, sportul de performanță mi-a dat o lecție foarte bună. Dacă îmi știți povestea, știți că mi-am îndeplinit visul și am devenit campioană mondială abia după ce am fost de câteva ori pe lângă podium și chiar renunțasem la acest gând. Când am acceptat că este inevitabil să pierd, la un moment dat, am caștigat.

Gasește-ți echilibrul

Pentru mine, echilibrul este o stare interioară, care mă ajută să ma bucur de viață indiferent de etapa în care mă aflu și de rezultat. 

Bineînțeles că am și eu momente în care alunec și pic. Echilibrul este o stare la care lucrez constant. În momentele în care simt că nu mă regăsesc, încerc să fiu mai atentă la micile obiceiuri de zi cu zi. Mișcarea, mâncarea echilibrată și timpul petrecut cu mine mă ajută mereu să mă recalibrez. De multe ori, o simplă respirație conștientă este suficient. 

Gasește-ți echilibrul

Iau pauze, dar nu mă opresc

Încerc să învăt în fiecare zi și să conștientizez când și în ce aspect al vieții am de lucrat. Ce am învățat până în acest punct al vieții este să iau pauze, dar să nu mă opresc. Să îmi dau timp și să mă iubesc în toate etapele vieții. În plus, învăț în fiecare zi să observ, nu să reacționez. Sunt o fire dinamică și îmi este destul de greu să nu dau pe afara de energie. De accea pentru mine, să îmi iau timp să oberv și să analizez înainte de a avea o reacție, înseamnă să fiu mai în echilibru cu mine. Sunt, totodată, foarte empatică. Cred că este o tresătură pozitivă dar care are nevoie, de asemenea, de echilibru.

Împreună cu Rio Mare, v-am pus la dispoziție câteva recomandări care să vă inspire să aveți un stil de viață mai echilibrat. Le găsiți pe www.riomare.ro la categoria Sport și Nutriție. Și aici găsiți una din rețetele mele favorite cu ton.

Pentru tine ce înseamnă echilibrul? Și care sunt obiceiurile care te ajută să îl menți?


Balance is not something you find, is something you create.

Jana Kingsford

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply