Antrenamentul de tip HIIT (high intensity interval training) este una din cele mai eficiente forme de antrenament, principalul motiv fiind maximizarea arderilor calorice si minimizarea timpului de lucru. Daca vrei sa pierzi in greutate si sa iti modelezi corpul prin exercitii scurte si intense, te poti bucura de beneficiile acestui tip de antrenament chiar si acasa, atata timp cat executi corect exercitiile si intelegi elementele de baza ale metodei HIIT.

  • Ce este metoda HIIT?

In antrenamentul de tip HIIT se alterneaza exercitiile de intensitate mare si medie cu pauze scurte de recuperare, astfel incat muschii au nevoie de mai mult oxigen si de mai multa energie pentru a se adapta la efort, acest lucru ducand la un consum mai mare de calorii. Incapacitatea organismului insa de a furniza suficient oxigen in timpul unui antrenament foarte intens, duce la formarea unei “datorii” de oxigen care este “achitata” in perioada de dupa antrenament. Acest fenomen poarta numele de “consum excesiv de oxigen post-antrenament” (EPOC) si il poti introduce in antrenamentul tau prin exercitiile scurte si intense, de tip HIIT.

  • Elementele unui antrenament de tip HIIT

– 20-30 de minute de antrenament intens
– incalzire si stretching aproximativ 5 minute
– exercitii de intensitate mare (aprox. 30″) si medie (aprox. 1′)
– exercitii preponderent cardio dar si de forta
– de 3-4 ori pe saptamana
– 100% focus pe ceea ce faci!
– nu uita de odihna

  • Beneficiile antrenamentului HIIT

⇒ Comparativ cu un antrenament obisnuit, in urma unui antrenament HIIT arzi mai multe calorii si continui sa consumi calorii pana la 24 de ore dupa terminarea antrenamentului, ducand organismul intr-un deficit de oxigen si beneficiind de efectul EPOC.

⇒ Te poti antrena oriunde folosind exercitii pliometrice.

⇒ Dezvolti un corp atletic si nu musculos, arderiile fiind din depozitele de grasime.

⇒ Iesi din rutina. Antrenamentele devin mai intense, interesante si distractive.

Daca esti incepator, inainte sa te apuci de treaba, iata cateva cuvinte de incurajare:

♦ Nu trebuie sa dai totul din primele antrenamente. Incearca sa ajungi progresiv la ritmul ideal de antrenament si concentreaza-te pe stapanirea miscarilor de baza si pe corectitudinea exercitiilor.

♦ Nu te da batut. Este in regula sa ai optiuni asupra exercitiilor ce ti se par mai avansate, insa dupa ce  simti ca stapanesti miscarile de baza, trebuie sa incerci sa mergi la urmatorul nivel. Urmareste tot timpul progresul si nu fugi de provocari!

So…let’s HIIT it!

1L4A0873-1

Follow me on Facebook
Follow me on Instagram

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply