Cred ca stiti deja ca sunt mare fan terci de ovaz. Sau oatmeal, daca tot sunt fan. 🙂

Astazi va dau de stire si voua despre noul produs de la Dr. Oetker, Vitalis Gustare de ovaz. Abia am asteptat sa incerc aceste pliculete cu ovaz pentru ca se prepara super rapid, in 3-5 minute si arata delicios, fiind disponibile in mai multe sortimente.

Aceste gustari se gasesc sub forma de mix, in pliculete de o portie (50-60g) si sunt o combinatie echilibrata de fulgi de ovaz, seminte de chia si alte ingrediente care dau savoare fiecarui sortiment.

clasic / cu zmeura / cu mar si scortisoara

Fulgii de ovaz sunt o sursa de vitamina B, E, fier, magneziu, proteine, carbohidrati si antioxidanti, ceea ce asigura o dieta echilibrata si energie pentru intreaga zi. Daca imi prepar eu mixul de ovaz, imi place sa il mananc dimineata. Insa am observat ca aceste pliculete merg foarte bine si in pauzele in care simt nevoia de o gustare sau cand vreau sa mananc ceva pe fuga inainte sa plec la sala.

Trebuie doar sa torn continutul plicului intr-un castron, sa adaug 150ml de apa, amestec bine si las totul in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 1min. Sau puteti sa folositi varianta clasica, in care se adauga 150ml de apa fierbinte si se lasa la hidratat 3-5min.

Am preparat doua dintre combinatiile mele preferate, mixul clasic si cel cu zmeura, sa va faceti o idee despre cum puteti face si voi acest tip de gustare super gustoasa, hranitoare si rapid de preparat.

Gustare de ovaz cu zmeura, smochine si fulgi de cocos

Ingrediente:

  • 1 pliculet Gustare de ovaz cu zmeura
  • 150ml lapte de migdale
  • zmeura, afine, jumatate de smochina
  • cateva migdale prajite
  • 1 lingurita unt de caju
  • fulgi de cocos

Ador sa ma joc cu tot felul de combinatii atunci cand imi ornez clasicul bol cu terci. Mi se pare ca acolo este magia acestui preparat, in faptul ca mereu iese bun indiferent de ce combinatii sau ingrediente folosesc. In plus, imi lasa o senzatie de satietate, arata delicios si este foarte instagramabil. Yup, it’s a word.

Gustare de ovaz clasic cu banane caramelizate

Ingrediente:

  • 1 pliculet Gustare de ovaz clasic
  • 150ml lapte de migdale
  • 1 baby banana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 lingura miere/sirop de agave
  • nuci

Topping-ul de banane caramelizate dureaza doar cateva minute si este delicios. Pune pe foc uleiul de cocos, esenta de vanilie si mierea, amesteca pana se formeaza un sos mai gros, ca o pasta. Adauga banana feliata in sosul creat si mai amesteca 1-2 minute.

Am completat bolul cu niste nuci, pentru ca mereu este loc de ceva crocant. Recomand!

Pentru zilele putin mai haotice, mi se pare un produs hranitor si gustos care ne usureaza putin “munca”. Pentru mine, ornarea bolului este o placere si am observat ca am si eu o stare de bine atunci cand bolul meu arata bine. 🙂

Sper sa va placa!

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply