Doar ce m-am întors dintr-o escapadă de iarnă din județul Harghita, organizată de prietenii de la Travel Communication. Am descoperit frumusețea Ținutul Secuiesc iarna și am făcut o mulțime de activități, de la snowboarding la snowtubing (gogoașă pe zăpadă). Detaliez imediat. Vă spun, iarna în Harghita, oriunde te uiți, este un peisaj de poveste.
Ziua I
În prima zi am ajuns la Băile Homorod, zonă cunoscută pentru izvoarele cu apă minerală și pentru cei ce își doresc să se relaxeze. Am petrecut ziua la Lobogó Resort, un centru de familie care se extinde de la an la an și care devine tot mai modern. Resort-ul are un restaurant mare, un centru spa modernizat, pârtie de schi și echipamente nou nouțe, săli pentru evenimente și alte facilități pe care le puteți descoperi aici – Lobogó Resort. #FamilyFriendly




După un prânz delicios luat la restaurantul Lobogó, ne-am îndreptat spre Odorheiu Secuiesc, la locul de cazare. Am fost acomodați la Pensiune & Restaurant Páva. Aici ne-am odihnit trupurile obosite timp de două nopți și ne-am bucurat papilele gustative cu niște preparate absolut delicioase dar și cu o demonstrație culinară deosebită. Eu am comandat un meniu vegetarian, mi-a plăcut faptul că am avut această opțiune. Ca o încununare a preparatelor, am avut parte și de o degustare de vinuri, unele chiar exclusiviste. Nu degeaba se dorește ca restaurantul Páva să fie un fundament puternic nu doar pentru locație, dar și în viața gastronomică a orașului. #2022AnulGastronomiei






Ziua II
A doua zi, după micul dejun, am plecat echipați și entuziasmați spre Mădăraș. Urma să avem o experiență unică pentru majoritatea dintre noi, un snowmobile tour prin munții Harghita-Mădăraș. Experiența chiar a fost una de neuitat! Chiar dacă eu nu am condus snowmobilul, Bianca, șoferul și colega de snowmobil, s-a descurcat de minune. Chiar ne-am și răsturnat puțin, intenționat bineînțeles, doar așa să vedem și noi cum este și să facem niște îngerași pe zăpada. 😂 WEEE (inside joke).




Dacă vă place adrenalina eu zic că trebuie să încercați, vă las aici contactul de unde puteți afla mai multe – TAP. Peisajele sunt de vis și echipa foarte de treabă.
A urmat prânzul la cabana Mădăraș (să încercați ciocolata caldă 😍) și apoi, după un shot de pălincă, m-am urcat pe placă. Am făcut o coborâre pe pârtia Sugó din Harghita Mădăraș și m-am descurcat chiar bine pentru o pauză de câțiva ani. Mai greu cu urcarea. Eu am făcut doar o tură pentru că îmi e greu să urc cu teleski-ul pe placă și nu am avut dispoziția să stau să învăț. Dar dacă sunteți cu schiurile e perfect.

Ziua s-a încheiat cu puțină relaxare la spa-ul hotelului și cu încă o cină delicioasă. Am urmărit și munca unui studio de animație care și-a propus să pună în povești animate legendele zonei. Mi s-a părut interesant și poate în viitorul apropiat copiii le vor putea urmari pe Netflix. Pentru pasionați, click aici.
Ziua III
Următoarea zi de aventură, am plecat cu tot cu bagaje spre Harghita Băi. Prima activitate a fost o plimbare cu sherpa (snowbusul) cu Balu Alpina Sherpa. Nu am avut norocul să fie la fel de senin ca în ziua precedentă dar toată plimbarea a fost superbă și ne-am clătit încă o dată ochii cu peisajele de poveste și munții înzăpeziți ai Harghitei.
După clasica pauză de vin fiert (de data asta vin fiert cu rom) am mers să ne dăm câteva ture de snowtubing (gogoașă pe zăpadă). Am înțeles că pentru această activitate este bine să fie zăpada destul de mare, dar noi tot ne-am distrat ca niște copii la derdeluș.
Prânzul l-am luat la restaurantul hotelului Castor, un hotel proaspăt deschis din Harghita Băi, care am înțeles că aparține unui fost antrenor de schi al lotului de seniori, în prezent al lotului de juniori. Aici m-am convins că da, în Harghita se mănâncă bine oriunde.


Ne-am îndreptat apoi spre Miercurea-Ciuc spre cazare, la Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa. Bineînțeles că și aici am fost întâmpinați cu delicatese culinare dar cred că dacă mai urc o poză cu mâncare îmi dați report 😂. Ne-a plăcut tare și zona de SPA. Unii dintre noi s-au relaxat și cu un masaj și am auzit că a fost foarte bine.
Ziua IV
În ultima zi, înainte să ne întoarcem în București, am făcut o oprire la Lacul Sfânta Ana. Nu îl văzusem niciodată iarna, este frumos și așa înghețat. Auzisem că s-au făcut tot felul de evenimente culinare private, cu masa pusă pe lacul înghețat. Pot doar să îmi imaginez cum este să iei cina așa. Dar noi ne-am distrat tot ca în copilărie. Am coborât spre lac pe săniuță și am urcat cu sania trasă de mașini. Jos la lac am făcut poze, am băut un vin fiert și am mâncat cel mai bun colac secuiesc, că doar e la el acasă.



Cam aceasta a fost aventura noastră de iarna în județul Harghita. Personal, îmi place zona, îmi plac oamenii și mi se pare că încă mai încearcă să țină de ce e al locului, de la zonele turistice pe care le promovează și dezvoltă, până la produsele locale făcute manual. Se pot face multe activități chiar și iarna. Pârtiile sunt foarte bune și mai puțin aglomerate ceea ce mi se pare ideal pentru familii. Iar de peisaje..eu sunt fermecată. Iarna în Harghita peisajul chiar este de poveste!
A mai fost cineva în Harghita iarna? Ce locuri de poveste ați descoperit și nu le-ați regăsit aici? Dacă vă hotărâți să viziați zona, intrați înainte pe visitharghita.com sau descărcați aplicația lor și găsiți acolo toate informațiile necesare unui turist.
Și dacă vă interesează o escapadă mai scurtă în mijlocul naturii, aproape de București, vă recomand acest articol.
V-am pupat.
”Almost everything will work again if you unplug it for a while. Including you.
- unknown -
Ce frumos e descrierea despre Harghita. Sper ca v-a placut la noi, iarna muntiile sunt absolut fermecatoare acoperite de multa zapada. Recomand si plimbarea de sanie cu caini husky😊.
Daa, chiar am auzit de plimbările cu sania trasă de Husky. Am înțeles că este mai costisitor să ai grijă de ei dar cred că e frumoasă experiența 😊.