În acest articol, abordez puțin subiectul medicină integrativă și va povestesc cum a fost vizita mea la Clinica Eliade. Eu în ultimii ani sunt tot mai pasionată de tot ceea ce înseamnă o abordare holistica a ființei noastre. Anul trecut am terminat Institute for Integrative Nutrition (Institutul de Nutriție Integrativă), tocmai în ideea de a întelege mai bine acest concept din pespectiva alimentatiei.

Ce am ințeles este că, atunci când vorbim de alimentație și nutriție, este imposibil să ne referim doar la mâncare. Sunt și alte aspecte la fel de importante care ne “hrănesc” și de care este bine să ținem cont, chiar înainte de a ne face griji de ce punem în farfurie. Mă refer aici la: mișcare, spiritualitate, relații, job, pasiuni. Dacă între toate acestea nu există un echilibru, sau dacă un singur aspect este ignorat, este posibil să nu ajungem la acea stare de sanatate și fericire pe care ne-o dorim, fie că mâncăm doar salată.

Sursa: IIN

Aceleași principii se aplică și când vorbim de sanatate în general și de medicina integrativă. Practic, această abordare vine în ajutorul nostru pentru că se pune accent mai mult pe cauză decat pe simptome și tratează persoana ca un întreg. Este foarte benefică în primul rând în prevenția bolilor, dar se îmbină foarte bine cu medicina convențională pentru a oferi pacientului multiple variante de tratament.

Am descoperit recent Clinica Eliade și le-am făcut o vizită. De fapt, mai multe. 🙂 Au foarte multe servicii și terapii complementare. Pe unele dintre ele le mai încercasem, pe altele le descopăr pentru prima dată. De exemplu, iridologia. Voi ați auzit de această metodă de diagnostic?

Iridologie

Se spune că irisul este o hartă a tuturor organelor din corp. Plecând de la această idee, fiecare organ are un corespondent într-o regiune a irisului. Chiar dacă această metodă de diagnosticare nu are o bază ștințifiică, mi s-a parut foarte interesant faptul că domnul doctor Alin Ghinea a putut observa anumite simptome pe care le aveam și chiar predispoziții genetice ereditare, și să îmi ofere niște îndrumări foarte pertinente pe care le-am urmat și care am observat că mi-au fost benefice. Dar mai bine vedeți singuri despre ce este vorba aici.

Masaj intuitiv

Am incercat și masajul intuitiv, pe care vi-l recomand din suflet. Este o îmbinare între mai multe tipuri de masaj (suedez, energetic, drenaj limfatic, presopunctură, s.a.), menit să înlăture blocajele, să creeze spațiu și să ofere o stare de bine. Am plecat de acolo super zen și relaxată!

Sursa: Clinica Eliade

Dermato-cosmetică

Din categoria dermato-cosmetică am avut parte de microdermabraziune (un peeling blând al tenului care înlătură celulele moarte)și un tratament cu laser facial, am uitat cum se numește exact, care stimulează producția de colagen.

Sursa: Clinica Eliade

Așadar, eu vă recomand, înainte de toate, să aplicați această abordare în propria viață. Puteți să aprofundați puțin subiectul medicină integrativa și apoi să mergeți la o vizită la clinica Eliade. Urmează să mă programez la terapia craniosacrala și neaparat vreau să merg la câteva ședințe de rollshape, pentru a detensiona puțin fascia musculară.

Fiți blânzi și aveți grijă de voi.


The natural healing force within each of us is the greatest force in getting well.

Hippocrates

VREI SĂ AI ACCES LA OFERTE EXCLUSIVE, SĂ FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE ȘI...

10% REDUCERE

LA PRIMA COMANDĂ?

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Leave a Reply