Daca si voi sunteti in cautare de inspiratie cand vine vorba de retete preparate rapid dar hranitoare si sanatoase, ati nimerit la fix! Astazi impartasesc cu voi o reteta pe care am pregatit-o in 10 minute, din 5 ingrediente super accesibile.

Ingredientul de baza, tonul. Este un aliment pe care il consum destul de des, in general din conserve, scurs bine, cu putina sare si multa lamaie. Dupa cum vedeti, I like to keep it simple. Pe langa faptul ca imi place gustul lui, tonul face parte din dieta mea si pentru ca este o sursa de proteina de inalta calitate, saraca in calorii si bogata in grasimi sanatoase.

Nu degeaba am mentionat de calorii. Primesc foarte multe mesaje pe Instagram in care ma intrebati ce sa mancati daca vreti sa slabiti. Tocmai de aceea va prezint o reteta pe care o puteti incerca fara probleme daca vreti sa mancati clean si sanatos, fara compromis.

Am pregatit tortilla cu ton si legume, plus un dressing de iaurt. Puteti folosi ton in ulei de masline sau in suc propiu (contine mai putine calorii) si legume la alegere. De fiecare data cand consum ton din conserva, am grija sa fie de cea mai buna calitate. Eu am folosit ton RIO Mare in ulei de masline, renumit pentru culoarea aceea roz si grija pe care ei o acorda procesarii produselor. Daca ati observat, pe fiecare conserva RIO Mare este intiparit un cod, pentru a informa consumatorii despre parcursul pestelui din momentul capturii pana la procesare, conservare si sterilizare. Daca vreti sa aflati mai multe despre acest aspect, gasiti informatii aici:  https://www.riomare.ro/traceability/

Sa va prezint pranzul meu! Este o reteta pe care o pregatesc destul de des, in functie de ce am prin frigider.

Ingrediente

  • tortilla
  • 1 conserva 160g RIO Mare ton in ulei de masline
  • cateva frunze de salata verde
  • avocado
  • ardei rosu
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • ceapa verde

Preparare

  • taiati ardeiul, jumatate de avocado si rupeti cateva frunze de salata
  • deschideti conserva si scurgeti bine tonul
  • incalziti lipia in tigaie, pe ambele parti
  • taiati marunt din frunzele de ceapa verde si amestecati cu iaurtul grecesc si putina sare
  • pe jumatate de lipie puneti frunzele de salata, ardeiul, avocado si ton, adaugati putina lamaie si apoi inchideti lipia *mie imi este mai usor sa le mananc pe jumatate pentru ca sunt mai mici
  •  puneti deasupra o lingurita din combinatia de iaurt grecesc cu ceapa verde si savureaza

Ah, ce-mi place sa gatesc! :))

Ce ziceti, incercati si voi?

Anca Surdu

Author Anca Surdu

More posts by Anca Surdu

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply